Selasa, 13 Mei 2014

Form Six !

Asalamualaikum !
Guys , rindu akuu takk ? Rinduu takk ? Lama tak update blog. Hahaha, Busy laa katakann. Puihh, statement busy mengalahkan Perdana Menteri !

Aku sengaja letak gamba nihh sebagai hiasan. Rindu korangg tahu takk ? Bilaa nak gathering lagi !

Cerita yang akuu nak kongsi hari nihh sebenarnyaa kann aku patut ceritakann dari minggu lepas. Tapi disebabkann "terlalu busy" telah menyebabkan akuu "terlalu rajin" untuk update blog. Eh ? Ape siaa aku merepek siang siang hari nihh ! Okayy, kat intro nih je akuu dah buang masa korangg untuk baca ayat merepek akuu yang tak masuk akal. Pedulik hape akuu kann ? Sape suruhh baca..

FORM SIX !
Akuu tak terfikir langsung yang sekarang nihh akuu kat form six. Langsung tak terfikir beb ! Percaya lahhh. aku tak pernah pun nak masuk form six. Tahu kenapa ? Sebab aku tahu form six tuh susah. Dah tuh boleh pulakk dapat course sains ! Oh God, lagi lahh aku rasa macam nak terjun bangunan ! And one more important thing, aku dapat kelas Fizik !! Korang tahu takk ape maksudnyaa ? Kelas Fizikk tuh antara kelas paling susah kat form six ! Tetibaa rasa macam nak kambus diri je kat pasir pantai =='

Masa minggu orientasi tuh, senior senior semuaa ceritaa macam manaa susahnyaa kelas tuh, and macam mana suffernyaa kelass fizikk tuh kalauu tak belajar betul betul ! Telan air liur je akuu time tuh dengar dieorang bercerita. Huh, aku nak tukar course ! Aku tak kiraa apepun nak jadikk. Nak tukar jugakk. Dahlahh fizik tuh akuu tak minat tetiba nak masuk kelas tuh. JERUT LEHER sendiri lahh nampak gayanyaa kalau akuu teruskann kelas tuhh. Haa, kejap kejap. aku dah bagitahu belum akuu sambung form six kat mana ? Belum bagitahu kann ? Okayy, aku sambung form six kat SMK DATO' PENGGAWA TIMUR ! Ada sesapa tahu sekolah tuh ? Nih sekolah kluster kata kau ! Aku tak pernah terfikir langsung boleh dapat sekolah nihh. Rasa tak layak pun adaa. Hmm.

Kenapa rasa tak layak ? Eh, boleh tanyaa lagi kenapa tak layak ? Dah sah sah lahh sebab akuu nih takde ciri ciri budak kluster. Ape lahh. Sekolah kluster. KLUSTER ! Korang bayangkaan lahh sendiri cemana sekolah tuhh. Disiplin kena jaga. Tak boleh memain lagi mcm kat sekolah lama. Imej diri and sekolah kena jaga. Hehee, aku tengah cubaa nak sesuaikan diri dengan sekolah nihh. Apepunn, aku nak cakap lahh sikit. Sekolah nihh mmg THE BEST lahhh ! Susah nak dapat sekolah cemnih sekarang ^^

Nih lahh sekolahh baruu akuu ! :)

Masa memulaa masuk sekolah tuhh kann, seriously akuu agak tertekan dengan peraturan sekolah tuh, tapi lama lama dah biasa dahh :)
Alhamdulillah. Hee, lagi best bilaa Ipaa pun satu sekolah dengan akuu. Sepanjang orientasi tuh aku berkepit je dengan diaa. Lagi yang akuu kenal satu sekolah dengan akuu kan Iman, Emon, Yana, Kasha. Hahaha, ramai lagi sebenarnyaa, tapi takkan aku nak mention semuaa kann ? Kang ade pulakk yangg meraung sebab baca entry akuu tak abes abes dengan nama kengkawan aku tuhh. Hahahaha.


"Ku sangka kan panas sampai petang, tapi hujan di tengah hari"

Faham maksud aku tuh ? Hmm, kalau faham bagus lahh. Kalau tak faham, mohon benam mukaa dalam kolah ikann eh ? Hee, kejam lahh sangat aku nihh. Peduli hape akuu kann. Dah dah, nanti akuu merepek. Kang ape yg aku nak sampaikan kat korang tak sampai pulakk. Hmm, aku ingatkan akuu akan stay kat sekolah tuh sesama dengan Ipaa, Imann sampai semester tiga. Tapi, hajat akuu tak kesampaian. Ipaa dengan Iman dah terima tawaran ke UITM. Kemain jauh lagii. Tahu kat mana ? PERAK ! Ah, sudahh kehilangan lagii. Hmm. Dieorang dapat satu University yang sama. Untunglahh kann :)

Hey, Ipaa. Jaga diri kayy kat sana ! Sayang kauu :*

Aku ? Sengsorang terkontang kanting kat sekolah tuhh. Hm, bermula lahh pengembaraan aku mencari kawan baru. Bukan senang weh nakk dapat kawan yg satu kepala. Yang boleh layan perangai gilaa kitaa kan ? Aku harap Ipaa dengan Iman dapat kawan baru kat sana ! Jaga diri wehh. Jangan korang lupa aku pulakk ! Aku debik jugakk nanti. 3 tahun bukan sekejap tauu. Kalau rinduu akuu, calling calling lahh. Kalau taknak pun takpe. Faham :')




Perh, asal fefeling siang siang hari nih ? Puihh, geli siaa ! *kesat airmata*

Dahh, sekarang citer pasal lain pulakk. Hahaha, Come one, girl ! :D

Damn ! I can't !

Now, aku kena move on kat sekolah tuhh. Come on, come on ! I can do it ! Yeah. SMKDPT ! Okayy, ape lagi ehh aku nak ceritaa ? Macam dah tak adaa tauu. Esokk pulakk lahh aku bukak cerita baru. Untung untung lagi best, ye dak ? Hahaha, okayy. babaii semuaa ! Mmuah mmuah ! LOVE you alll :D



3 ulasan :

  1. Jyeah .. this my sis .. Berjuang samapi titsan darah yg terakhir kak ! Berjuang sampai berjaya . !! hehex .. kalau ad mse kte study sama2 kay ? kte minat fizik .. hehex .. btw .. miss you kak ..

    BalasPadam
    Balasan
    1. hahaha, akak tak minat fizikk ! NO NO NO !

      Padam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

Spinning Pink Star With Falling Stars